Вовк заявив, що не боїться вручення підозри і "особисто закликав до законних процесуальних дій" / Судово-юридична газета

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що дізнався про свій виклик до ГПУ для вручення підозри та допиту із Facebook-сторінки прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган.

Про це він повідомив у Facebook.

"Щойно дізнався, що ГПУ викликає мене для проведення процесуальних дій: вручення підозри та допиту. Здивований, що про повістку я дізнався з Фейсбуку Лариси Сарган, а не так, як це має бути згідно норм КПК", - написав він.

Відео дня

Вовк заявив, що не боїться вручення підозри та "особисто закликав до законних процесуальних дій".

"Ця справа є вигаданою, юридично безперспективною і є останньою спробою старої влади втрутитись в суддівську незалежність", - додав він.

Читайте такожСправа Окружного адмінсуду Києва: Горбатюк спростовує закиди Луценка на свою адресу

Як повідомляв УНІАН, 26 липня детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури здійснювали обшуки в Окружному адміністративному суді Києва. На спільному брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником керівник Управління Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

«Зафіксовано величезну кількість дій, з ознаками втручання у діяльність суддів, у діяльність інших органів державної влади, яким обов’язково буде надана правова оцінка, тому що це той організований системний тиск на прийняття рішень судами», - зазначив тоді Горбатюк.

За його словами, вплив Окружного адмінсуду Києва на інші органи державної влади не має нічого спільного з правосуддям, і на це обов’язково має бути негайна реакція. Своєю чергою, в ОАСК заявили, що працівниками НАБУ та ГПУ чиниться тиск на їхніх суддів, зокрема, що приміщення заблоковано, а роботу суду паралізовано.

Сьогодні, 30 липня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що повістки для вручення підозр чотирьом суддям ОАСК вислані їм.

Вовк має з'явитися до ГПУ о 14.00 2 серпня, Євген Аблов - о 14.45, Ігор Погрібніченко - о 15.30, а Іван Шепітко - о 16.15.