Ляшко закликав зупинити наступ "зеленої чуми на самоврядування Києва і захоплення України" / фото УНІАН

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко об'єднується з мером Києва Віталієм Кличком.

Про це він заявив у відеозверненні, яке розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Чудова новина! Ми об‘єднуємо з Віталієм Кличком наші зусилля проти нашестя «зеленої чуми» на Україну", - сказав Ляшко.

Відео дня

"Я запропонував законно обраному меру Києва зупинити наступ «зеленої чуми» на самоврядування Києва і захоплення України. Віталій показав отак (піднятий догори великий палець - УНІАН). Я звертаюся до всіх інших лідерів партій, давайте об'єднуватися, відкидати протиріччя для того, щоб стати сильнішими і захисти Україну від зеленої чуми", - додав Ляшко.

Читайте такожЗеленський розглядає кілька кандидатур на посаду голови КМДА

Як повідомляв УНІАН, Кличка було призначено на посаду голови Київської міськдержадміністрації тодішнім президентом Петром Порошенком у червні 2014 року.

За словами заступника керівника Офісу президента Руслана Рябошапки, відповідно до закону «Про місцеві державні адміністрації» керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем`єр-міністра на строк повноважень президента. Він зауважив, що прем`єр-міністр Володимир Гройсман вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА.

26 липня Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів на найближчому засіданні розгляне питання щодо погодження подання на звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Кличко вважає антиконституційними дії з позбавлення його повноважень голови Київської міської державної адміністрації.

Довідка УНІАН. Конституційний суд України у 2003 році визначив, що Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана на посаду Київського міського голови.

25 червня 2014 року Порошенко підписав указ про призначення мера Києва Кличка головою КМДА. Кличко заявив, що підписання цього указу повертає справжнє самоврядування у столицю.