Олександр Данилюк / Фото УНІАН

В Раді національної безпеки і оборони планують створити Службу фінансових розслідувань.

Про це в ефірі Радіо НВ заявив секретар РНБО Олександр Данилюк.

«Ця служба передбачає формування нового органу, який буде займатися економічними злочинами проти держави. Це буде фінансове НАБУ. Функції розслідувань економічних злочинів проти держави, які зараз виконуються декількома інституціями і в яких задіяні близько 15 тис. людей, мають перейти до новоствореного органу. Мова йде про СБУ, податкову міліцію, яку врешті-решт треба ліквідувати, та Національну поліцію», - сказав Данилюк.

Відео дня

Читайте також"Україні варто вийти з ролі жертви": секретар РНБО заявив про зміну підходу до співпраці з США

Він також додав, що Служба фінансових розслідувань буде підпорядкована Міністерству фінансів, цей аналітичний центр аналізуватиме злочини і «там не бігатимуть з автоматами».

Також він розповів, що сьогодні проведе нараду за участі керівництва податкової служби, митниці, представника Офісу президента, щоб обговорити відповідний законопроект «Про службу фінансових розслідувань».

За його словами, створення такої служби буде в пріоритеті і, відповідно, пріоритетним буде законопроект, який президент подасть до нового парламенту.

Як повідомляв УНІАН, на думку секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександра Данилюка, для ефективної роботи уряду варто скоротити кількість міністрів.