Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обговорив з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом загрози мілітаризації окупованого Криму, що триває.

Про це Зеленський повідомив під час спільної прес-конференції з Ердоганом в Анкарі. Захід транслювався на сторінці Офісу президента України у Facebook.

«Ми з паном президентом Ердоганом говорили про загрози триваючої мілітаризації окупованого Криму, порушення прав людини на півострові та переслідування кримськотатарського народу», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЕрдоган висловив позицію Туреччини щодо розв’язання конфлікту на Донбасі

Окрім цього, Зеленський висловив переконання, що спільно з міжнародною спільнотою вдасться змінити на свій бік ситуацію в Чорноморському регіоні та окупованому Росією Криму.

«Крим – це Україна. Ми разом обов’язково знайдемо шлях, який змусить Росію поважати міжнародне право, повернути мир та стабільність в регіон, захистить права та свободи кримських татар та звільнить політичних в’язнів», - заявив він.

«Впевнений, що спільними зусиллями України та Туреччини ми змінимо ситуацію у Чорноморському регіоні та Криму на свій бік», - наголосив президент України.

Як повідомляв УНІАН, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що виступає за якомога швидке завершення конфлікту на Донбасі з дотриманням територіальної цілісності України і норм міжнародного права.

7-8 серпня президент України перебуває з робочим візитом в Туреччині.