УНИАН

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, біля суду зібралася група росіян, які прийшли підтримати Сенцова, вони зустріли режисера оплесками.

Суд сьогодні розгляне клопотання Головного слідчого управління ФСБ РФ про продовження терміну утримання Сенцова під вартою.

Читайте такожСенцов може оголосити голодування на підтримку Савченко

Відео дня

Процес висвітлюють українські і російські ЗМІ. Також у залі суду присутній співробітник консульського відділу при Посольстві України в Москві.

Як повідомляв УНІАН, український режисер Сенцов, а також активісти Олександр Кольченко, Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв в травні 2014 року були затримані в окупованому Росією Криму співробітниками ФСБ. Їм інкримінують підготовку терактів.

26 грудня Лефортовський районний суд Москви задовольнив клопотання слідства і продовжив до 11 квітня 2015 року термін утримання Сенцова під вартою.

У грудні в Генпрокуратурі заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами Росії, оскільки після анексії півострова вони не висловлювали бажання зберегти інше громадянство.

Сам Сенцов неодноразово заявляв, що є громадянином України.

9 лютого 2015 р. Московський міський суд відхилив апеляцію захисту та залишив без змін рішення суду першої інстанції про продовження строку арешту Сенцова до 11 квітня.