Гримчака затримали 14 серпня / фото УНІАН

До Деснянського районного суду Чернігова надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі суду.

У прес-службі зауважили, що вже отримали клопотання стосовно запобіжного заходу.

Відео дня

Згідно з автоматичним розподілом судових справ, його розглядатиме слідча суддя Наталія Лямзіна.

Час засідання наразі не відомий.

Читайте такожПрокурори просять відправити Гримчака під варту із заставою 12,5 мільйонів гривень

Також у прес-службі повідомили, що у клопотанні прокурори просять суд взяти під варту як Гримчака, так і його помічника Овдієнка із можливістю внесення застави у розмірі 6690 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Обоє вони підозрюються у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака та його помічника при отриманні 480 тис. доларів хабаря.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. "Ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі", - пояснили в НАБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.