Біньямін Нетаньягу нагадав про трагедію Бабиного Яру / REUTERS

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу наголошує, що треба боротися, аби трагедія Бабиного Яру не повторилася знову.

Читайте такожПрем'єр Ізраїлю розповів Зеленському, коли його країна ратифікує вільну торгівлю з Україною

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр Ізраїлю сказав на церемонії вшанування пам'яті про жертв у Бабиному Яру з президентом України Володимиром Зеленським.

Відео дня

"Україна та Ізраїль крокують разом нога в ногу. Разом ми пам'ятаємо ті трагедії, які вже були, і разом ми пророкуємо гарне майбутнє. І понад усе ми просимо далі вшановувати пам'ять у Бабиному Яру, пам'ятати про цю трагедію, щоб ніколи цього не повторилося знову", - заявив Нетаньягу.

"Наша головна мета - боротися з тим, щоб знову не повторився Бабин Яр. Для людства Бабин Яр - це жахлива трагедія. Для євреїв Бабин Яр - це вічна пам'ять. Ми завжди будемо обороняти наші життя, незважаючи ні на що, і ні на кого", - наголосив прем’єр-міністр Ізраїлю.

*** Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів нацистами євреїв та ромів, радянських військовополонених, в’язнів Сирецького концтабору, членів Організації українських націоналістів та інших. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, там розстріляли майже 34 тис. євреїв.

Усього протягом двох років у Бабиному Яру було розстріляно від 100 до 150 тис. осіб, дві третини з яких становили євреї.

Нагадаємо сьогодні Зеленський та Нетаньягу провели переговори у Києві. Президент України закликав Ізраїль визнати Голодомор актом геноциду українського народу.