Зеленський пообіцяв повернути полонених додому / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що вдасться зупинити війну на сході України, відродити Донбас і повернути Крим.

Читайте такожЗеленський в рамках візиту до Варшави зустрінеться з керівництвом Польщі, США, Бельгії, Литви та Грузії

Як повідомив глава держави у Facebook, сьогодні до Михайлівського Золотоверхого принесли майже 400 соняхів в честь кожного загиблого у 2014 році в пекельних боях під Іловайськом "серед розквітлих і стиглих соняхів".

Відео дня

"У ці дні полягли сотні, а у мільйонів завмирали серця й застигали сльози в очах. 29 серпня заснуло вічним сном найбільше героїв Іловайського котла – майже половина", - наголосив Зеленський.

"Сьогодні, на шостий рік війни, Донбас политий кров'ю тисяч. Відтепер ми вшановуватимемо їх саме 29 серпня – у День пам’яті загиблих захисників України. Нині сонях нагадує про кожного, ставши символом нашої скорботи й пам'яті", - заявив президент.

"Ми – нація миру. Але ми сильні, коли це потрібно. І "в ріднім краї панувати не дамо нікому…". Я знаю, що ми зупинимо цю війну та повернемо додому наших полонених, відродимо Донбас, повернемо анексований Крим і доведемо, що Україна – єдина та неподільна країна, держава й нація. І знаю, що ніколи не забудемо всіх, хто віддав за це життя", - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня Зеленський підписав указ про встановлення 29 серпня Дня пам'яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.