Генерал вважає, що Цемаха треба допитати в присутності міжнародних слідчих / фото російська служба "Бі-бі-сі"

Україні можна погодитися на передачу Росії колишнього командира підрозділу протиповітряної оборони терористів "ДНР" Володимира Цемаха тільки після здійснення всіх необхідних процесуальних дій.

Читайте такожНе водій тягача: в СБУ уточнили дані про затриманого бойовика, причетного до транспортування "Бука"

Саме відмова видавати Цемаха стала перешкодою великого обміну полоненими між Росією й Україною. Таку думку висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передає «Обозреватель».

Відео дня

Він визнав: як один зі свідків у справі про збитий над Донбасом "Боїнг", Цемах "важливий для росіян", перш за все, як потенційний учасник майбутнього судового процесу.

Щоб отримати його, "вчиняється тиск на нашого президента", – зауважив генерал.

Водночас він заявив, що допускає можливість передачі Цемаха Росії, але тільки за умови проведення всіх процесуальних дій. "Потрібно провести допити, взяти свідчення, все документально зафіксувати, а потім обміняти", – сказав він.

Романенко наголосив: допити повинні проводитися за участю міжнародних представників, зокрема головної постраждалої сторони – Нідерландів, – так само, як це було, коли сам генерал давав свідчення щодо збитого "Боїнгу" як експерта з ППО. "Тоді я давав свідчення в присутності представника Нідерландів та Австралії", – повідомив він.