Кабмін схвалив подання на звільнення Кличка / УНІАН

 Кабінет міністрів України схвалив подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Читайте такожЗакон про скасування депутатської недоторканності направлено на підпис Зеленському

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам член фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко в кулуарах уряду під час засідання Кабміну.

"Це рішення прийнято... Єдине було пояснення - у зв'язку із закінченням строку повноважень минулого президента. Рішення було прийнято одноголосно", - сказав він.

Також, за словами Гончаренка, було звільнено Уляну Супрун з посади першого заступника міністра охорони здоров'я та прийнято ряд інших кадрових питань.

За словами нардепа Лещенка, тепер остаточне рішення за президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету міністрів лист з проханням щодо подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА.

"Відповідно до закону "Про місцеві державні адміністрації", керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра на строк повноважень президента", - наголосив тодішній заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличка було призначено на посаду голови Київської міськдержадміністрації тодішнім президентом України Петром Порошенком у червні 2014 року. "Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", - підкреслив Рябошапка.

Кличко вважає антиконституційними дії з позбавлення його повноважень голови КМДА. Він підготував звернення до Конституційного суду щодо сумісництва посад мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації. 

28 серпня у прес-службі Кличка повідомили, що народні депутати Верховної Ради VIII скликання від різних фракцій звернулись до КСУ із конституційним поданням щодо надання офіційного тлумачення Основного Закону у частині здійснення місцевого самоврядування і державної влади в столиці.