Суд притягнув Ситника до адміністративної відповідальності за корупційні дії під час відпочинку на Рівненщині / фото УНІАН

Сарненський районний суд Рівненської області визнав директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в мисливському угідді "Поліське-Сарни".

Відповідну постанову суд виніс сьогодні, повідомив УНІАН адвокат Ситника Владислав Кіч.

"Вчора були дебати, сьогодні суд оголосив рішення десь об 11.00 – притягнути до адміністративної відповідальності Ситника, стягнувши з нього штраф у 3 тис. 400 грн", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожСправу про елітний відпочинок Ситника передали до суду

Адвокат повідомив про підготовку до оскарження цього судового рішення. "Дається 10 днів на подачу апеляції, якою займусь, бо це рішення за вуха притягнене, надумане, горбате…Подаватимемо апеляцію у Рівненський апеляційний суд", - сказав Кіч.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі Державного бюро розслідувань встановили, що за відпочинок своєї родини і родини друзів Ситник не заплатив достатньо велику суму.

"У разі відсутності документальних спростувань інформація про даний факт надійде до МВС для підготовки протоколу про корупцію. Бо коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник мав би це показати у декларації як подарунок або ж краще заплатити сам", - наголосив Луценко.

12 липня речниця Луценка Лариса Сарган повідомила, що справу про елітний відпочинок Ситника передали до суду. У Генпрокуратурі зауважили, що Ситник жодного разу не з'явився на допити у даній справі.

Поліцейський вручав Ситнику протокол про вчинення корупційних дій на трасі під Полтавою.

Ситник стверджує, що сам заплатив за відпочинок на мисливській базі у Рівненській області.