Справи Євромайдану потребують вивчення, наголосив Рябошапка / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що за розслідуванням справ Майдану необхідний аудит за участю "професійних незалежних юристів", у тому числі - адвокатів Небесної Сотні. 

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Читайте такожСуд виправдав екс-беркутівця, якого звинувачували у катуванні активістів Євромайдану

Відео дня

За словами глави ГПУ, такі справи наразі потребують вивчення, адже йдеться про дуже багато епізодів, і всі вони на різних стадіях розслідування. Потрібно зрозуміти, що можна передати в суд, а де вже скоро буде рішення.

"Через кілька місяців буде шість років з того часу, як було скоєно злочини на Майдані, коли були вбивства. Крім цього, пройшло сім або вісім років з моменту інших злочинів, за якими триває слідство", - зазначив Рябошапка.

Генпрокурор переконаний, що за шість років у розслідуванні цих справ "можна було просунутися далі, і суспільство вимагає значно більших результатів".

"Можете собі уявити, наскільки перспективно завершити ці справи через стільки часу. Думаю, що потрібен аудит, не тільки за моєю участю як керівника, але і професійних незалежних юристів, у тому числі адвокатів Небесної Сотні", - додав Рябошапка.

Як повідомляв УНІАН, генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що справа про вбивство активістки Катерини Гандзюк є одною із пріоритетних.