Рябошапка вважає, що від ратифікації Римського статуту Україні гірше не буде / Фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка виступає за якнайшвидшу ратифікацію парламентом Римського статуту.

Про це він заявив в інтерв’ю "РБК-Україна".

Читайте також"Потім буде пізно": у ЄС зазивали Україну почати ратифікацію Римського статуту у 2019 році

Відео дня

"Я хотів би, щоб це сталося якомога швидше. Нам від цього гірше не буде, має бути тільки краще. Ми вже взяли на себе всі зобов'язання по Римському статуту, ще з 2015 року. З тих пір перед Міжнародним кримінальним судом у нас є тільки зобов'язання, але немає ніяких прав", - сказав він.

Також генпрокурор спростував інформацію, що у разі ратифікації Римського статуту українських військових почнуть арештовувати за кордоном за запитом третіх країн: "І те, про що говорять, що наші військові не зможуть виїхати кудись за кордон, це дурість, тому що парламент уже дав згоду, і військові виїжджають, і ніхто у відношенні їх не застосовує ніяких заходів".

Довідка УНІАН. Римський статут Міжнародного кримінального суду було прийнято на дипломатичній конференції повноважних представників під егідою ООН 17 липня 1998 року в Римі і набрав чинності 1 липня 2002 року.

Римський статут був підписаний Україною 20 січня 2000 року, проте до цих пір не ратифікований.

Нинішня влада зобов'язалася вжити всіх заходів для ратифікації Римського статуту в рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. У ЄС неодноразово закликали Україну ратифікувати Римський статут.