МЗС викликало посла Чехії через зустріч Земана з русинами / Фото Vlasta Juricek via flickr.com

Через зустріч президент Чехії Мілоша Земана із делегацією, яка нібито представляє інтереси русинів Закарпаття, до МЗС України було запрошено посла Чехії в Україні Радека Матулу для отримання роз’яснень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Чеський дипломат заперечив будь-які заклики з боку Чехії щодо русинської автономії у Закарпатті та підтвердив підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів. Чеська сторона підготує з цього приводу офіційну інформацію", - зазначила речниця МЗС України.

Відео дня

Читайте такожЧехія закликала Україну змиритися з окупацією Криму

"В МЗС України і надалі рішуче реагуватимуть на будь-які спроби ставити під сумнів суверенітет та територіальну цілісність України", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Радіо Прага повідомило, що президент Чехії Мілош Земан прийняв делегацію, яка нібито представляє інтереси русинів Закарпаття. За даними видання, президент Чехії погодився виступити посередником між Києвом і закарпатськими русинами, які, за їхніми словами, вимагають свого офіційного визнання в окремій якості і статусу автономії для своєї території.