Волкер розповів про майбутню зустріч Трампа і Зеленського / фото УНІАН

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер розповів про основні очікування від майбутньої зустрічі президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком.

Зокрема, спецпредставника США запитали, чого слід очікувати від зустрічі Трампа і Зеленського.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, про що Зеленський говоритиме з Трампом

"Я думаю, що ви можете очікувати дуже рішучу заяву про подальшу підтримку Сполученими Штатами України, підтримки з точки зору суверенітету і територіальної цілісності, підтримки процесу реформ, який уже здійснюється, також підтримки щодо миру", - заявив Волкер.

"Ми сподіваємося, що можемо бути корисними тим чи іншим чином для миру в Україні, в тому числі, за допомогою виконання Мінських угод. Ми підтвердимо нашу військову допомогу, і тому, я думаю, що буде чітке повідомлення, що ми глибоко залучені у намаганні допомогти Україні бути максимально успішною", - наголосив Волкер.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський висловив упевненість, що у вересні зустрінеться з Трампом.

Тимчасовий повірений у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор заявив, що Трамп і Зеленський мають спочатку зустрітися на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, а дата зустрічі у Білому домі у Вашингтоні ще не визначена.