На думку Фейгіна, більшість виданих Росії людей "розчиняться в темному ефірі" / фото kievpravda.com

Головному редактору "РИА Новости Україна" Кирилу Вишинському, який був виданий Росії в рамках обміну полоненими, могли підготувати місце в пропагандистському агентстві Дмитра Кисельова.

Читайте такожСенцов про видачу Цемаха РФ: якщо Зеленський ухвалив таке рішення, значить, в цьому була необхідність

Таку думку висловив російський юрист Марк Фейгін, адвокат українського політв'язня Романа Сущенко, коментуючи питання про долю Вишинського та інших переданих РФ ув'язнених, передає «Обозреватель».

Відео дня

Фейгін зазначив, що інформації про росіян дуже мало і говорити можна тільки про персон з публічним бекграундом – наприклад, Вишинського чи терориста "ДНР" Володимира Цемаха.

"На фасаді будівлі "Россия сегодня" (я поруч живу, на Остоженці в районі парку Культури) цілий рік була ілюмінація, що Вишинський постраждав за свободу, він повернеться і так далі. І я так думаю, що йому вже визначено місце у Кисельова в цьому агентстві", – припустив Фейгін.

"Наскільки я розумію, він буде найбільш благополучним з усіх, кого забрали", – уточнив він.

Що стосується інших засуджених, яких Україна відпустила 7 вересня, то Фейгін назвав їхню подальшу долю цілковитою "загадкою".

"У Росії про це ніхто ніколи не дізнається, ці люди просто розчиняються в темному ефірі... Дивіться. Хто повернувся в Україну – його все одно знайдуть журналісти. Вони ж не будуть запитувати у влади дозволу взяти інтерв'ю у того ж Сущенка чи Гриба? А в Росії цього немає. У Росії преси немає. Вони самі нікого шукати не будуть, тому що спецслужби їм можуть надавати по руках. Тому дізнатися їхню долю зі ЗМІ ви не зможете", – пояснив адвокат.