У НАЗК прокоментували рішення щодо декларацій військових прокурорів / фото УНІАН

Для відкриття декларацій військових прокурорів Національне агентство з питань запобігання корупції має отримати постанову Генеральної прокуратури та ухвалити відповідне рішення.

Читайте такожПрацівник НАЗК незаконно збирав дані про співробітників ДБР і ГПУ

Про це заявив голова НАЗК Олександр Мангул, повідомляє прес-служба Нацагентства на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«У 2017 році до Національного агентства звернувся тодішній головний військовий прокурор Анатолій Матіос з проханням закрити дані декларацій військових прокурорів. На постанові є гриф обмеження доступу, тому її деталі я не можу розголошувати. Рішення ухвалювалося на засіданні НАЗК більшістю голосів. Для його відміни Національне агентство має отримати відповідну постанову нинішнього головного військового прокурора Віктора Чумака та розглянути його на засіданні Агентства», – заявив Мангул.

Як повідомляв УНІАН, головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував постанову про застосування заходів спеціальної безпеки від 31 березня 2017 року, згідно з якою було забезпечено конфіденційність даних ряду посадових осіб військової прокуратури.

Прес-секретар головного військового прокурора Євгенія Сливко пояснила УНІАН, що це означає, що НАЗК має без зволікань відкрити на своєму сайті декларації військових прокурорів за 2017-2019 роки, і що на майбутнє декларації прокурорів також будуть у відкритому доступі.

Кожен громадянин матиме змогу ознайомитися з ними на офіційному сайті НАЗК в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.