Ілюстрація / REUTERS

Верховна Рада змінила календарний план своєї роботи

Як передає кореспондент УНІАН, депутати ухвалили постанову “Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії ВРУ ІХ скликання”.

За дане рішення проголосували 231 народний депутат.

Відео дня

Читайте такожВибори мера Києва та Київради можуть пройти 8 грудня - законопроект

Даною постановою передбачено, що 2, 3 і 4 жовтня відбудуться пленарні засідання (на сьогодні передбачалося, що в ці дні народні депутати України мали працювати в комітетах). Водночас з 7 по 11 жовтня народні депутати працюватимуть в комітетах (в раніше ухваленій постанові передбачалося, що в ці дні мали бути пленарні засідання).

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зазначив, що такі зміни дозволять продуктивніше працювати парламенту. Водночас народний депутат з фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко вважає, що такі зміни пов’язані з тим, що владна більшість хоче “взяти владу в Києві і призначити вибори на 8 грудня.

“Вони хочуть змінити закон про столицю до 8 жовтня…І плювати вони хотіли на те, що з 2 по 4 жовтня, коли вони пропонують провести сесію (йдеться про пленарні засідання ВРУ - УНІАН), планується Парламентська Асамблея ОБСЄ та Парламентська Асамблея ради Європи”, - наголосив він.

Але все ж таки 227 народних депутатів із фракції “Слуга народу” і 4 депутати з позафракційних підтримали це рішення. Решта фракцій не голосували за це рішення.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада включила до порядку денного сесії законопроект, яким вносяться зміни до закону про столицю, водночас було скорочено час для внесення альтернативних законопроектів.