Рищук зазначив, що п'яним був сам депутат райради / Facebook Євген Рищук

Депутат Херсонської обласної ради (входить до фракції БПП «Солідарність») Євген Рищук заперечує звинувачення в побитті депутата Олешківського райради Романа Чухалова в селі Праві Саги Олешківського району Херсонської області на святі «День села».

Як заявив Рищук кореспонденту УНІАН, Чухалов, який перебував у нетверезому стані, нібито сам накинувся на нього.

Читайте такожЗаконопроект про скасування адвокатської монополії: комітет ВР пропонує НААУ обговорити проблемні питання

Відео дня

«Роману за участь в організації свята в селі Праві Саги заплатили з бюджету сільради 3 тисячі грн. О 22.30 він почав згортати музичну апаратуру, його попросили залишити музику ще ненадовго, за що він вимагав додатково 500 грн. Я обурився, і Чухалов на мене накинувся. У мене досі болить плече, на обличчі є синяк. Я написав з цього приводу заяву в поліцію», - розповів Рищук.

Він стверджує, що випив на святі небагато спиртного, водночас як Чухалов був дуже п'яний.

«Я зараз трохи нездужаю, проходжу лікування. Тому за весь день на святкових застіллях випив грам 150 спиртного», - сказав Рищук.

Також Рищук заявив, що не бив херсонського активіста, депутата Дніпровської райради Херсона Олександра Власова, в чому його звинувачує останній.

«Коли люди, які прибули з Херсона у зв'язку з інцидентом, почали мене переслідувати, я вийшов з машини, і щойно відкрив двері, Власов почав кричати, що його б'ють. Якби я справді вдарив, це напевно б зняли на відео», - заявив Рищук.

Про напад на Олександра Власова також повідомляв у «Фейсбук» і радник голови Херсонської ОДА Богдан Ковальов, який прибув до зазначеного села незабаром після інциденту.

Ковальов також стверджував, що Рищук нібито погрожував йому і керівнику ОДА Юрію Гусєву.

«Він (Рищук - УНІАН) і його водій Галушка, перебували в нетверезому стані й постійно намагалися з нами домовитися і після відмови, різко перейшли до погроз», - написав Ковальов.

А Рищук стверджує, що насправді він говорив, що був кращої думки про нинішню обласну владу.

«Можливо, я дозволив собі якісь емоційні висловлювання. У такій-то ситуації! Але де, крім слів Ковальова, інші підтвердження того, що я погрожував? Де відео? Там же все фіксувалося», - сказав Рищук.

Він додав, що вважає щонайменше дивним те, що на побутовий конфлікт з'їхалися керівники поліції Олешківського району, радник голови Херсонської ОДА, а також активісти.

Нагадаємо, Євген Рищук - депутат Херсонської облради (фракція БПП «Солідарність»). Рищук є одним з фігурантів справи про вбивство в. о. керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк. Її родичі та друзі вважають Рищука причетним до злочину, але офіційно він не є підозрюваним.