Президент вважає, що показники України можуть і повинні бути значно кращими / фото: прес-служба президента

Сталий розвиток неможливий у світі, де панують геополітичні стратегії, що аплодують вторгненню до інших держав і порушенню прав людини.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський під час участі у діалозі лідерів на Саміті ООН з питань Цілей сталого розвитку в рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку (США).

Зеленський висловив сподівання, що завдяки підтримці міжнародних партнерів вдасться досягнути повернення українських територій політико-дипломатичним шляхом, припинення війни та встановлення миру.

Відео дня

Читайте такожЗеленський обговорив з Меркель підготовку до зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

«Жодна держава не досягне сталого розвитку без миру та відчуття безпеки. Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів, неможливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, що аплодують вторгненню до інших держав і порушенню прав і свобод людини», – наголосив Зеленський.

Президент вважає, що показники України можуть і повинні бути значно кращими.

«На цьому шляху сьогодні два бар’єри. Перший – це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи отримують спротив. Але з цим нова українська влада обов’язково впорається. Другий бар’єр набагато складніший. І нам його не подолати без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський у Нью-Йорку взяв участь у відкритті 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Крім того, на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку запланована низка зустрічей Зеленського з главами держав, а також спілкування з представниками бізнес-кіл та інвесторами. Окрім того, в рамках свого візиту до США Зеленський зустрінеться із президентом США Дональдом Трампом.