В УДА обіцяють, що не підуть з війни, навіть за наказом президента / фото - Facebook, Аратта 8-й батальйон УДА Української Добровольчої Армії

Заступник командира «Української добровольчої армії» Андрій Гергерт заявив, що у випадку відведення підрозділів ЗСУ з позицій на Донбасі їх займуть добровольці.

Відповідну заяву Гергерт зробив в ефірі каналу ATR.

Читайте такожНачальник Генштабу розповів, де будуть нові позиції ЗСУ після розведення військ

"Як головнокомандувач, президент, звичайно, може віддавати наказ про відведення, про демілітаризовану зону, а ми заявляємо: ми з війни не підемо. Там, де він відведе війська, ми зайдемо, заведемо туди тисячі людей", - вказав Гергерт.

"Через "добровольців" пройшли близько 20 тисяч осіб, тільки через мій підрозділ пройшло кілька тисяч. Оголошена мобілізація повна, ми жодного метра української землі не віддамо", - продовжив він.

Гергерт також затребував термінової зустрічі із Зеленським, додавши, що чим скоріше вона відбудеться, тим швидше розпочнуться "переможні процеси в цій війні".

«Інші усі історії, які шепоче Путін, які шепоче, за великим рахунком, Європа – це все заігрування з нами. Вони усі реалізують те, що він задумав. Що думає Путін – ми проти цього», – заявив він.

Лідер УДА Дмитро Ярош, судячи з його публікації в соцмережах, виступає проти так званої "формули Штайнмаєра".

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську домовилися про початок розведення військ в Петровському і Золотому.

Розведення мало розпочатися 7 жовтня за умови дотримання протягом семи днів режиму тиші, проте бойовики продовжували вести обстріли.