Загороднюк відвідав Золоте / фото УНІАН

Жителі міста Золоте Луганської області, що знаходиться на лінії розмежування, «в цілому підтримують» концепцію розведення сил.

Про це міністр оборони України Андрій Загороднюк сказав під час робочої поїздки до району проведення операції Об’єднаних сил на сході України, повідомляється на сайті Міноборони.

Читайте також"Наші війська туди зайдуть": генерал розповів, як відновлюватимуть контроль над кордоном на Донбасі

Відео дня

Зазначається, що Загороднюк, начальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, заступник голови Нацполіції Вадим Троян та міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда відвідали Золоте, де в рамках досягнутих у попередні роки у Мінську домовленостей заплановано процес розведення військ.

Глава оборонного відомства зустрівся з місцевими жителями, волонтерами та військовослужбовцями Збройних сил України, які виконують бойові завдання у зазначеному населеному пункті.

«Ми спілкувалися з великою кількістю людей, у тому числі запитали про їхнє ставлення до процесу розведення військ, до тих подій, що відбуваються. Можу з упевненістю сказати — місцеве населення в цілому підтримує концепцію розведення сил і ті плани, які у нас є», - зазначив міністр.

Він повідомив, що за результатами проведених зустрічей планується створити координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації і координуватиме дії представників ЗСУ, Нацполіції та інших структур. Завданням центру буде оперативне розв’язання усіх проблемних питань громадян та забезпечення їх безпеки.

Загороднюк запевнив, що спільними зусиллями армійців і місцевої влади буде забезпечено належний рівень безпеки людей.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську домовилися про початок розведення військ в Петровському і Золотому.

Розведення мало розпочатися 7 жовтня за умови дотримання протягом семи днів режиму тиші, проте бойовики продовжували вести обстріли.

Сьогодні глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що розведення сил у районі населених пунктів Петрівське і Золоте відкладається через обстріли контрольованими Росією бойовиками.