У США відреагували на вирок бойовиків для Асєєва/ фото: Чорноморська телерадіокомпанія

Посольство США в Україні висловлює занепокоєння через засудження журналіста Станіслава Асєєва у непідконтрольному українському уряду Донецьку й закликає Росію та підтримувані нею сили звільнити його.

Про це йдеться у повідомленні посольства у Twitter.

Читайте такожАгент ФБР зник на окупованому Донбасі, його тіло знайшли через три роки - WSJ

Відео дня

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про те, що журналіста Станіслава Асєєва було засуджено так званою "Донецькою народною республікою" до 15 років ув'язнення. Ми закликаємо Росію та сили, які вона підтримує, негайно звільнити його та інших несправедливо затриманих українців", - наголосили американські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, бойовики підтримуваного Росією угруповання «ДНР» 22 жовтня оголосили про «засудження» Асєєва до 15 років позбавлення волі.

Відомо, що автор колонок проекту Донбас.Реалії Станіслав Асєєв (Васін) перебуває в ув’язненні «ДНР», за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання «ДНР» визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України.

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест Російській Федерації у зв’язку з так званим «судовим рішенням» стосовно Асєєва.