Бойовики запроторили Асєєва за ґрати на 15 років / фото: Чорноморська телерадіокомпанія

"Верховний суд" самопроголошеної "ДНР" засудив українського журналіста та блогера Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляє "Громадське".

Читайте такожУ мережі висміяли бюст екс-ватажка "ДНР" Захарченка (фото)

Відео дня

Бойовики закидають Асєєву ведення візуальної розвідки місць дислокації підрозділів "Народної міліції "ДНР" і передачу даних представникам Служби безпеки України з березня 2015 року по травень 2017-го. Також стверджується, що блогер вербував у соцмережах проукраїнськи налаштованих користувачів для збору і передачі відомостей військового та іншого характеру.

"Суд" визнав Асєєва винуватим за статтями "Організація екстремістського співтовариства", "Шпигунство і підбурювання до шпигунства", "Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності", "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності".

Асєєва утримуватимуть у колонії суворого режиму.

Як відомо, з перших днів окупації Донецька Асєєв писав під псевдонімом Станіслав Васін статті для різних українських видань, правдиво зображуючи життя у "ДНР".

За різними даними, журналіст перебуває в ув’язненні з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше підконтрольне Росії угруповання "ДНР" визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України.