В ЄС закликають негайно звільнити українського журналіста Асєєва / фото Черноморская телерадиокомпания

В Європейському Союзі закликають негайно звільнити незаконно ув'язненого контрольованими Росією бойовиками громадянина України, журналіста Станіслава Асєєва (відомого також як Васін).

Про це повідомляє Представництво ЄС у мікроблозі Twitter.

"ЄС закликає до негайного звільнення журналіста Станіслава Асєєва", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також в Євросоюзі вважають неприйнятними дії з позбавлення незалежних журналістів права голосу і свободи висловлення думки.

Читайте такожСША закликають Росію звільнити засудженого в "ДНР" українського журналіста Асєєва

"ЄС продовжує закликати до звільнення усіх незаконно взятих під варту в'язнів на неконтрольованих урядом України районах", - зазначили в Представництві ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня бойовики підтримуваного Росією угруповання "ДНР" оголосили про "засудження" Асєєва до "15 років позбавлення волі з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму".

Відомо, що автор колонок проекту Донбас.Реалії Станіслав Асєєв (Васін) перебуває в ув’язненні "ДНР", за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання "ДНР" визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України.

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест Російській Федерації у зв’язку з так званим "судовим рішенням" стосовно Асєєва.