Сьогодні в Україні відзначають 75-ту річницю визволення від нацистських загарбників / фото rada.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що день визволення України від нацистських загарбників спонукає сучасних захисників гідно тримати високу планку української військової традиції.

Про це глава держави написав у Facebook.

«Сьогодні ми всі відзначаємо 75-ту річницю вигнання нацистів з України. 28 жовтня 1944 року після довгих років навали нашу землю було очищено від нацистських окупантів», - заявив він.

Читайте такожВ'ятрович відповів на обвинувачення Слідчого комітету РФ в нацизмі

За словами президента, цей день став визначною віхою на шляху до остаточної перемоги Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

«З пекельної брами тієї війни вийшла ціла генерація українських героїв, і сьогодні вагома нагода згадати, подякувати та вклонитися доземно їм усім. Солдатам і офіцерам, партизанам і підпільникам, учасникам національно-визвольного руху, руху опору, цивільним громадянам, дорослим і дітям, молоді та людям поважного віку – всім, хто самовіддано боровся з ворогом на фронтах і в тилу», - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що «їхній подвиг надихає нас і нині, спонукає сучасних захисників України гідно тримати високу планку української військової традиції».

Зеленський також взяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих у зв’язку з 75-ю річницею вигнання нацистів з України, що відбулась парку Вічної Слави у Києві. Глава держави поклав квіти до могили Невідомого солдата та вшанував пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

У церемонії також взяв участь голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Володимир Зеленський та Дмитро Разумков поклали квіти до могили невідомого солдата / фото rada.gov.ua

*** День визволення України від нацистських загарбників — свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.