У фракції "Слуга народу" наголошують на необхідності розібратися з ситуацією щодо висловлювань на адресу президента.

Як передає кореспондент УНІАН, до трибуни в сесійній залі Верховної Ради вийшов депутат від фракції "СН" Микита Потураєв у супроводі всіх присутніх депутатів фракції.

Говорячи про ситуацію, яка трапилася днями щодо висловлювань на адресу президента, Потураєв зауважив, що в сьогоднішньому виступі депутата від "Європейської солідарності", екс-президента України Петра Порошенка не було жодного слова щодо несприйнятності тієї ситуації.

"Поки що виконується план роздмухування ненависті в суспільстві", - заявив Потураєв.

"Це що: відеодумка і свобода слова, коли публічно лунають заклики до заколоту, до добровольців, до ветеранів, до бійців діючої армії під час бойових дій, заклики до знищення верховного головнокомандувача та голови держави? Може, це дійсно право на свою позицію і право на її висловлення. А можливо, це державна зрада", - наголосив депутат.

Він підкреслив, що парламент має розібратися з цією ситуацією разом з правоохоронними органами та суспільством.

"Ми маємо дати оцінки таким закликам. Тому ми, як фракція, вчора почали збір підписів, якими ми звертаємося до правоохоронних органів", - сказав представник "Слуги народу".

Як повідомляв УНІАН, 28 жовтня на засіданні Погоджувальної ради перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що у фракції «Слуга народу» мають намір звернутися до правоохоронців через висловлювання народної депутатки від фракції «Європейська солідарність» Федини щодо президента Зеленського у відео на YouTube.

Своєю чергою, перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко зазначив, що фракція звертається до правоохоронних органів з проханням визначити, чи є у висловлюваннях Федини «заклики чи не заклики, а якась її думка щодо того, що може трапитися з президентом, якщо він так буде себе поводити».

Читайте також"Слуга народу" звернувся до правоохоронців про "вчинений злочин" нардепом від "ЄС" Фединою (відео)

Водночас співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко написала у Facebook: «Сьогодні «Слуги» розпочали публічну травлю Софії Федини. Лякають регламентним, збирають підписи, звертаються до правоохоронних органів». Вона зазначила, що «при цьому ніхто з них не засудив публічно свого ж «Слугу» Євгена Шевченка за відверто сепаратистські заяви на російських пропагандистських шоу, де він обзивав фашистами учасників протестних акцій і цілувався з бойовиками».

Нагадаємо, Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій організували відеотрансляцію, в якій різко розкритикували манеру спілкування Зеленського з ветеранами в селищі Золоте, де планується розведення військ, і обговорювали можливість замаху на його життя. Президентська фракція таку риторику вважає погрозами.