Чергова "попередня дата, названа джерелом, близьким до Банкової, - це 24 або 26 листопада / eurointegration.com.ua

Виконання Мінських угод, "формула Штайнмайера", "особливий статус Донбасу", український контроль над кордоном з РФ, місцеві вибори в ОРДЛО - всі ці болючі і надзвичайно складні питання повинні обговорюватися на планованої і постійно отодвигаемой зустрічі "нормандської четвірки" на вищому рівні. Чергова "попередня дата, названа джерелом, близьким до Банкової, - це 24 або 26 листопада.

Про це у своїй статті для ZN.UA, пишуть Інна Ведерникова, Володимир Кравченко, Юлія Мостова і Тетяна Силіна.

Читайте такожМазур заперечує участь у бойових діях на території Чечні

Відео дня

Якщо "Норманді" в ці дати не відбудеться, то, за словами джерела, до кінця року лідери вже не зможуть зібратися, і тоді навряд чи слід сподіватися, що зустріч "четвірки" коли-небудь взагалі вийде.

В якості плану "Б", за свідченням міністра закордонних справ Ст. Пристайко, в Києві розглядають можливість залучення миротворчої місії ООН. Хоча, як можна судити з численних висловлювань представників Банкової і Михайлівській, дана опція нинішній владній команді не до душі з цілого ряду причин (але це тема окремої розмови).

"План "В" Банкової теж вже озвучувався - "будувати стіну і заморожувати конфлікт". Як свідчать результати вересневого опитування групи "Рейтинг", цей варіант вирішення "проблеми Донбасу" в Україні підтримує найбільш численна група респондентів - 34%", - зазначають оглядачі.

Поки ж, як свідчать джерела, команда Зеленського має намір ще поборотися за план "А" - "перестати стріляти, розвести війська, провести вибори".