Ілюстрація / REUTERS

Посольство США в Україні закликає Росію негайно звільнити незаконно засуджених шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір".

Читайте такожУкраїна передасть до суду ООН матеріали "справ Хізб ут-Тахрір"

Про це йдеться у повідомленні посольства у Twitter. "Ми рішуче засуджуємо політично вмотивований вирок про довгострокове тюремне ув'язнення для шістьох кримських татар. Ми закликаємо Росію негайно звільнити цих шістьох осіб та всіх інших українських політичних в'язнів", - заявили амеркаинські дипломати.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 12 листопада Південний окружний військовий суд РФ в Ростові-на-Дону виніс вирок фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір". Муслім Алієв засуджений до 19 років ув'язнення у колонії суворого режиму, Інвер Бекіров отримав 18 років, Емір-Усейн Куку - 12 років, Вадим Сірук - 12 років, Арсен Джеппаров - 7 років і Рефат Алімов - 8 років.

Вони були арештовані у 2016 році.

Верховний суд РФ заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши організацію до списку 15 об'єднань, названих "терористичними№". В Україні діяльність "Хізб ут-Тахрір" не заборонена.

МЗС України закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Росію через неправомірне засудження шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір".