Більшість українців підтримують переговори Зеленського з Путіним / УНІАН

Понад дві третини опитаних українців - 75% - підтримують переговори президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним для вирішення конфлікту на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження громадської думки, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Результати представили на прес-конференції.

Зокрема, у респондентів запитали, як вони ставляться до перших рішень та пропозицій президента Зеленського.

Відео дня

Так, 75% з опитаних українців відповіли, що підтримують ініціювання переговорів з президентом Російської Федерації для вирішення конфлікту на Донбасі. Водночас, 15,1% не підтримують, а 2,6% відповіли, що їм байдуже, ще 7,3% не змогли відповісти.

Читайте також"Повний контакт": Путін про спілкування з Зеленським

При цьому 59,2% респондентів підтримують рішення щодо відведення військ від лінії розмежування, 25,6% - не підтримують, 1,6% - байдуже ставляться до цього, 13,6% - не змогли дати відповідь.

Окремо соціологи запитали, які мають бути першочергові дії Зеленського та його команди.

Так, 73,7% вважають, що має бути припинення вогню на Донбасі. Водночас кроки щодо повернення Криму підтримують 13,1%. «За» налагодження співпраці з Росією виступають 4,6% опитаних.

Разом з тим, зміцнення української армії підтримує 8,8%, об'єднання країни - 9,9%.

Опитування проводилося з 4 по 19 листопада 2019 року у 110 населених пунктах всіх областей України, окрім АР Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося тільки на контрольованих урядом територіях. В результаті польового етапу була зібрана 2041 анкета. Теоретична похибка не перевищує 2,3%.