Особисті поруки для Ляшка оскаржуються в суді / фото УНІАН

Прокуратура Київської області оскаржує рішення Бориспільського міськрайонного суду про обрання політику Олегу Ляшку запобіжного заходу у вигляді особистої поруки.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури.

Читайте такожЗахисником Ляшка в суді стала адвокат підприємства Ахметова – ЗМІ

Відео дня

«Ухвалою слідчого судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 19 листопада 2019 частково задоволено клопотання Бориспільської місцевої прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Олега Ляшка та застосовано відносно нього запобіжний захід у вигляді особистої поруки», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що, не погоджуючись із вказаним рішенням, прокуратурою 22 листопада до Київського апеляційного суду скеровано апеляційну скаргу із вимогою про її скасування та обрання до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наголошується, що на даний час дата розгляду апеляційної скарги судом не визначена.

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада Ляшку було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України.

Очікувалось, що того ж дня суд обиратиме йому запобіжний захід.

За словами речниці прокуратури Київської області Мар’яни Гайовської, у клопотанні йдеться про взяття під варту Ляшка без альтернативи застави або будь-якого іншого альтернативного запобіжного заходу.

Кримінальне провадження здійснюється за фактом інциденту, який стався між ним і членом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом у залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.

19 листопада Бориспільський міськрайонний суд Київської області обрав Ляшку запобіжний заходу у вигляді особистої поруки.

Натомість прокуратура просила взяти його під варту строком на 60 діб без альтернативи внесення застави.