Василь Боднар: Росія вкотре намагається розпалити міжнаціональну ворожнечу в Україні / фото УНІАН

Висловлювання голови Державної Думи Росії В’ячеслава Володіна про вихід низки областей зі складу України спрямовані проти територіальної цілісності держави.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар на сторінці в Facebook.

"Провокаційні формулювання і тон заяви спрямовані проти територіальної цілісності України та вкладаються в логіку продовження гібридної агресії РФ ;проти нашої держави", - сказав Боднар.

Відео дня

За його словами, Росія вкотре намагається розпалити міжнаціональну ворожнечу в Україні.

Читайте такожАваков про заяву голови Держдуми РФ щодо загрози втрати областей: говоріть частіше

"Хоча права національних меншин в повній мірі забезпечені українською державою. Для прикладу, російська спільнота в Україні має всі можливості для розвитку своєї національної ідентичності, включаючи мову, культуру, традиції, релігію, а також систему захисту своїх прав. Логічним є запитання - як забезпечені права українців в РФ, скільки шкіл має багатомільйонна українська громада в РФ? Відповідь - жодної! Закрита єдина бібліотека, маргіналізовані українські організації, заборонена СКУ, сотні політв'язнів…", - підкреслив Боднар.

Також він додав, що Росія системно знищує українську та кримськотатарську освіту на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Автономній Республіці Крим.

"Таким чином, справжня мета заяви Володіна - це відволікти увагу світової громадськості від політики утисків і залякування Кремля на тимчасово окупованих територіях України, а також в середині Росії. Треба, щоб правоохоронні органи України вивчили зазначені висловлювання російського чиновника на предмет порушення законодавства України. На мою думку, тягне на кримінал", - підсумував заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, В’ячеслав Володін, коментуючи закон про українську мову, заявив, що якщо в Україні збережеться "націоналізм і утиск малих народів", то зі складу країни вийдуть кілька областей.