Володін вважає, що в Україні постійно порушуються права нацменшин / Кадр ВГТРК Саратов

Голова Державної думи РФ В'ячеслав Володін пригрозив Україні, що «націоналізм і утиск малих народів може призвести до виходу зі складу України ряду областей».

Заява Володіна опубліковано на сайті Держдуми.

Читайте такожРосія протягом року повинна відповісти на позов України – суд ООН

Відео дня

Таким чином Володін відповів на те, що українська делегація зірвала виступ незаконно обраного в Держдуму «депутата» від анексованого Криму Руслана Бальбека на форумі ООН з питань меншин.

«Поведінка української делегації і спроба зриву виступу депутата Державної Думи, представника кримських татар Руслана Бальбека на форумі ООН, присвяченому питанням національних меншин, чергова демонстрація нетерпимості представників влади України до малих народів», - заявив він.

Володін вважає, що в Україні постійно порушуються права нацменшин.

«Зокрема право на мову, коли Київ приймає закон про українську мову, як про єдину державну, і вводить заборону на використання національних мов в освітніх установах. При цьому складно назвати малим народом 36% громадян України, які вважають російську мову рідною», - зазначив Володін.

«Владі України варто задуматися, чому у 2014 році переважна більшість - понад 96% жителів Криму і Севастополя: росіяни, українці, кримські татари, білоруси, вірмени, азербайджанці – «прийняли рішення про входження до складу Російської Федерації», - написав він.