Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський буде готовий внести до парламенту законопроект про продовження чинного закону про "особливий статус" Донбасу за результатами "нормандської зустрічі".

Про це повідомив помічник президента Андрій Єрмак, пишуть "Новости Донбасса".

"За результатами саміту в Парижі, підкреслюю, це буде залежати від результатів саміту - президент буде готовий внести на розгляд парламенту законопроект щодо продовження дії цього закону", - повідомив Єрмак.

Відео дня

Він також зазначив, що після Нового року українська влада може змінити закон для імплементації "формули Штайнмайера". Що стосується самого закону, то, як пояснив Єрмак, він набуде чинності на постійній основі тільки після підтвердження ОБСЄ законності місцевих виборів в ОРДЛО.

Читайте такожПристайко розповів, за яких умов можуть відбутися вибори в ОРДЛО

При цьому помічник Зеленського підкреслив, що вибори на окупованій частині Донбасу можливі при відсутності там іноземних військ або нелегальних збройних груп, а також при повному контролі України над кордоном з Росією.

Як повідомляв УНІАН, раніше спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що після "нормандської зустрічі" будуть розробляти новий закон про "особливий статус" Донбасу.