Акція біля Офісу президента / REUTERS

У сьогоднішній акції "Червоні лінії" на столичному Майдані Незалежності взяли участь близько 8000 громадян. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Читайте такожБез зустрічі з Путіним: оприлюднено графік Зеленського під час "нормандського саміту" в Парижі

Відео дня

Зазначається, що під час заходів на Майдані Незалежності грубих порушень громадського порядку не зафіксовано: лише на одного чоловіка склали адмінпротокол за дрібне хуліганство. 

Наразі під Офісом президента триває акція «Висадка на Банковій». На цей час у ній беруть участь близько 2000  осіб.  

«Поліцейські, нацгвардійці та співробітники ДСНС продовжують нести службу. Загалом протягом дня на охорону правопорядку у Києві заступило півтори тисячі правоохоронців. Аби не допускати конфліктних ситуацій, на акції працюють представники поліції діалогу», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, свою акцію «Висадка на Банковій» її організатори приурочили до саміту «нормандської четвірки», що відбудеться у понеділок, 9 грудня. Вони заявили про намір перебувати біля Офісу президента щонайменше до оголошення результатів саміту. Таким чином вони хочуть попередити українську владу про неприпустимість капітулянтських рішень в рамках «нормандського саміту».

9 грудня у Парижі відбудеться зустріч в «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Лідери України, Німеччини, Франції та Росії вперше за останні три роки зустрінуться за столом переговорів з метою зрушити з місця виконання Мінських домовленостей.

Крім того, у Парижі запланована двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.