Ілюстрація REUTERS

Учасники акції «Висадка на Банковій» продовжують встановлювати намети перед будівлею Офісу президента України.

Читайте такожБез зустрічі з Путіним: оприлюднено графік Зеленського під час "нормандського саміту" в Парижі

Як передає кореспондент УНІАН, площа заповнена людьми, які облаштовуються там на ніч. Також з’явилося ще кілька нежитлових наметів.

Відео дня

Крім того, представники «Національного корпусу» монтують досить велику конструкцію на майже на всю ширину вулиці між Будинком з химерами та будівлею Офісу президента. Вони стверджують, що це буде намет. А біля Будинку з химерами встановлюють сцену.

З боку вулиць Лютеранської та Інститутської чергує велика кількість правоохоронців - по близько сотні з кожного боку, проте вони не перешкоджають вільному переміщенню людей.

Як повідомляв УНІАН, свою акцію «Висадка на Банковій» її організатори приурочили до саміту «нормандської четвірки», що відбудеться у понеділок, 9 грудня. Вони заявили про намір перебувати біля Офісу президента щонайменше до оголошення результатів саміту. Таким чином вони хочуть попередити українську владу про неприпустимість капітулянтських рішень в рамках «нормандського саміту».

9 грудня у Парижі відбудеться зустріч в «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Лідери України, Німеччини, Франції та Росії вперше за останні три роки зустрінуться за столом переговорів з метою зрушити з місця виконання Мінських домовленостей.

Крім того, у Парижі запланована двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.