Політолог зазначив, що Росія заважає відновленню нормального життя в ОРДЛО / фото dnews.dn.ua

Російський політолог, історик, радник екс-президента СРСР Михайла Горбачова Віктор Мироненко заявив, що доля окупованих територій Донбасу "найближчим часом буде сумною".

Читайте такожУ Кремлі не виключають зміни "нормандського формату", але є умова

Такого висновку він дійшов, проаналізувавши "нормандський саміт", що відбувся 9 грудня в Парижі. Про це він написав у блозі на сайті «Обозреватель».

Відео дня

"Зважаючи на все, що я вчора спостерігав на цих переговорах, доля Донбасу буде дуже й дуже сумною. Принаймні, тієї його частині, яка не контролюється Україною", – сказав він.

На думку Мироненка, причина полягає, насамперед, у позиції російської сторони, яка не готова "ні на йоту" міняти своєї позиції. "Українські молоді політики, Україна вчора в Парижі спробувала зробити так, щоб цю долю полегшити, щоб почати там відновлення тощо. Але позиція протилежної сторони не дозволяє цього зробити", – констатував політик.

На його думку, в ситуації, що склалася, Україна не може допомогти людям, які проживають на окупованих територіях Донбасу. "Але треба зробити те, що можна зробити. Принаймні, якось забезпечити виплату пенсій, припинити там стрілянину. Але це все з того, що поки що може зробити Україна", – зауважив він.

За оцінками Мироненка, "доля Донбасу найближчим часом, на жаль, буде сумною. Частина цього регіону й надалі деградуватиме".