Ілюстрація / REUTERS

США ще не надсилали МЗС офіційного запиту щодо потенційної кандидатури свого наступного посла в Україні.

Про це міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

"Ми ще не отримали від американської сторони офіційного запиту про те, хто може бути наступним американським послом", - сказав Пристайко.

Відео дня

Читайте такожУ США закликають Росію дотримуватись виконання Мінських угод

Окремо міністр анонсував, що найближчим часом будуть оголошені новини щодо контактів з президентом США Дональдом Трампом і його адміністрацією. Також Пристайко додав, що слід очікувати візитів.

Як повідомляє американське видання Politico, посадовці адміністрації Трампа здійснить кроки з метою стабілізації відносин між США і Україною на тлі розслідування в рамках процедури імпічменту, що, на думку оглядача видання, завдало шкоди двостороннім відносинам між країнами.

При цьому очікується, що у січні державний секретар США Майк Помпео відвідає Україну для демонстрації підтримки.

Крім того, як повідомляє декілька джерел, на посаду нового посла США в Україні розглядається кандидатура генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона, який зараз є директором Європейського центру досліджень у сфері безпеки від Фонду Джорджа Маршалла у Німеччині. Цей фонд пов'язаний з Пентагоном.

Один з радників у Сенаті сказав, що Трампу подобається Дейтон, і що колишній генерал "готовий взятися за справу".

Ще однією кандидатурою на посаду посла США в Україні є виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер.

Як повідомляв УНІАН, Вільям Тейлор наприкінці 2019 року залишить посаду тимчасового повіреного у справах США в Україні.

1 січня 2020 року Тейлор передасть свої повноваження Крістіні Квін та 2 січня поїде з України.

Новим послом України в США буде призначено Володимира Єльченка, який нині обіймає посаду постійного представника України при ООН.