Ексміністра зобов'язали здати свій закордонний паспорт / yaizakon

21 грудня слідчий суддя першої інстанції Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України та застосував запобіжний захід ексміністру промислової політики, нардепу VIII скликання у вигляді заставу в розмірі 750 тис. грн.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Антикорупційного суду.

Читайте такожСтало відомо прізвище нардепа, який винаймав номер у готелі "Київ" за держкошт

Відео дня

Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 364.

Суд також поклав на підозрюваного такі обов’язки: повідомляти детективів НАБУ про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному проваджені та здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

У разі невиконання покладених обов’язків, до підозрюваного може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на нього може бути накладено грошове стягнення в розмірі, визначеному КПК України.

Нагадаємо, 17 грудня детективи НАБУ за погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили ексміністру промислової політики, нардепу VIII скликання про підозру у незаконному отриманні 738 тис. гривень компенсації з державного бюджету за оплату житла через зловживання службовим становищем.