Верховна Рада України / фото REUTERS

Вже третьому народному депутату Верховної Ради минулого скликання повідомлено про підозру у незаконному отриманні компенсації за винайм житла у столиці.

Про це повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте такожРазумков про компенсації нардепам за оренду житла: можна було б і відмовитисяТак, колишньому народному депутату повідомлено про підозру у незаконному отриманні 367 тисяч гривень компенсації за винайм житла у столиці.

Відео дня

«Народний депутат із кінця 2016 року проживав у власній квартирі у Києві. Попри це він продовжував отримувати компенсацію за нібито сплачувану вартість оренди номера у готелі «Київ». За лютий 2018 року – серпень 2019 року він незаконно отримав 367 тисяч гривень виплат», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, екс-депутату інкриміновано вчинення ще одного злочину – внесення недостовірних відомостей до декларацій за 2016–2017 роки.

Так, у декларації за 2016 рік він «свідомо не зазначив фактичне набуття у власність вищевказаної квартири, вартість якої сягає близько 10,91 млн гривень (нерухомість зареєстровано на близьку особу), та дороговартісних предметів побуту». У декларації за 2017 рік колишній депутат не вказав 5,24 млн грн доходів та видатків у розмірі 5,19 мільйонів гривень у зв’язку з придбанням квартири.

Екс-депутату інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раніше УНІАН повідомляв, як Верховна Рада компенсувала витрати на житло 122 нардепам.