НАБУ прийшло з обшуками до приміщень Мінінформполітики / фото gdb.rferl.org

Обшуки в приміщеннях Міністерства інформаційної політики, яке перебуває в процесі реорганізації, пов’язані з можливою розтратою чиновниками міністерства коштів проекту із захисту національного інформаційного простору.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Читайте такожНАБУ влаштувало обшуки в Мінінформполітики – Біденко

Відео дня

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють низку обшуків, зокрема й у приміщеннях колишнього Міністерства інформаційної політики України (наразі - Міністерство культури, молоді та спорту України)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що слідчі дії санкціоновані, їх здійснюють у межах розслідування можливої розтрати службовими особами Міністерства інформаційної політики за попередньою змовою зі службовцями ДП «Центр захисту інформаційного простору України» та представниками приватних компаній бюджетних коштів, отриманих для фінансування проектів із захисту національного інформаційного простору.

У НАБУ вказують, що попередня правова кваліфікація – ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2019 року за власними напрацюваннями.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 26 грудня, державний секретар Міністерства культури, молоді та спорту Артем Біденко заявив, що детективи НАБУ у рамках справи щодо тендера на просування України та бренду UkraineNOW проводять обшуки в приміщенні Міністерства інформаційної політики, яке перебуває в процесі реорганізації.