REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що встановлення істини та відповідальних за катастрофу літака МАУ в Ірані є пріоритетом.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

Зеленський зазначив, що сьогодні було проведено позачергове засідання уряду, а ввечері до Ірану вилітає український літак із фахівцями експертної та пошуково-рятувальної груп.

Відео дня

"Серед них – представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державної авіаційної служби, Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та "Міжнародних авіаліній України", - уточнив глава держави.

За його словами, цих людей буде долучено до розслідування, ідентифікації та репатріації тіл українців, загиблих в авіакатастрофі. Зеленський додав, що проводить постійні консультації з іноземними партнерами.

На позачерговому засіданні Кабмін прийняв рішення про відправку пошуково-рятувальної групи до Ірану для здійснення спільних заходів з розслідування причин катастрофи.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Щойно на позачерговому засіданні уряду ухвалили рішення про відправку пошуково-рятувальної групи в Іран для здійснення спільних заходів з розслідування причин трагедії і репатріації тіл загиблих громадян України. Готуємо групу до вильоту", - написав він.

Читайте такожУкраїнське посольство в Ірані змінило заяву про причини падіння літака Boeing

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав катастрофи літак МАУ, пасажири та екіпаж загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема дев‘ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.