Зеленський обговорив з Борисом Джонсоном катастрофу в Ірані / Фото: скриншот

Президент України Володимир Зеленський у розмові з британським прем’єром Борисом Джонсоном запросив британську сторону долучитись до розслідування авіакатастрофи українського «Боїнга» в Ірані.

Читайте такожЗеленський обговорив з президентом Афганістану катастрофу українського літака біля Тегерана

Як повідомляється на сайті глави держави, лідери країн провели телефонну розмову 9 січня. Борис Джонсон підтримав ідею щодо розслідування та наголосив, що найкращі британські фахівці мають бути залучені до з’ясування всіх обставин трагедії.

Відео дня

Зеленський висловив співчуття у зв’язку із загибеллю британських громадян під час катастрофи.

«Вчора був без перебільшення трагічний день в історії наших держав. Прийміть мої глибокі співчуття й слова підтримки для рідних і близьких британських громадян, які загинули внаслідок катастрофи. Дякую за вашу солідарність і співпереживання», – сказав Володимир Зеленський.

Президент підтвердив готовність України повною мірою долучитися до діяльності спеціальної спільної слідчої групи в Ірані.

Як повідомляв УНІАН, лайнер Boeing 737, що належить МАУ, зазнав аварії вранці 8 січня після зльоту з аеропорту Тегерана. Всі, хто знаходився на борту, 176 осіб загинули. Президент Володимир Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби.

Сьогодні фахівці української державної комісії з розслідування обставин загибелі українського "Боїнга" оглянули уламки авіалайнера МАУ в Ірані. Версія несправності двигунів не підтверджується.