Джастин Трюдо / REUTERS

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським запропонував допомогу в розслідуванні причин катастрофи українського літака рейсу PS752.

Як повідомляв прес-служба глави держави, Зеленський своєю чергою висловив співчуття у зв’язку із загибеллю громадян Канади під час авіакатастрофи в Ірані.

"Це - жахлива трагедія і наш спільний біль", - наголосив президент.

Відео дня

Зеленський запевнив Трюдо, що Україна зацікавлена в прозорому та об’єктивному розслідуванні трагедії та встановленні істини.

Прем’єр-міністр Канади зі свого боку висловив співчуття Зеленському у зв’язку із загибеллю в авіакатастрофі українських громадян і наголосив, що Україна може розраховувати на будь-яку допомогу Канади в проведенні розслідування.

Читайте такожКатастрофа літака МАУ: Трамп поставив під сумнів версію про технічну несправність (відео)

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

За словами секретар Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, фахівці перевіряють версію про ураження "Боїнга" ракетою зенітного ракетного комплексу "Тор" російського виробництва. Серед інших основних версій катастрофи літака МАУ в Ірані називав руйнування і вибух двигуна з технічних причин.