Місце катастрофи літака МАУ в Ірані / REUTERS

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що Україна має 7 версії катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України» в Ірані, з них три — поки є закритими.

Про це він сказав у коментарі «Радіо Свобода».

«Версій ми маємо сім — чотири у відкритому доступі, три версії є поки що закритими. Остаточне рішення ми можемо ухвалити, коли будуть проведені повністю всі дослідження, які потрібно в цьому випадку відпрацювати», — зазначив Данілов.

Відео дня

Серед 4 версій є ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об’єктом, руйнування і вибух двигуна з технічних причин, вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

«Коли та чи інша версія буде мати більше або менше підтвердження, ми вас будемо про це інформувати. На сьогодні остаточної версії немає», — додав Данілов.

Читайте такожУкраїнські експерти оглянули уламки "Боїнга" МАУ: пожежа на борту почалася не з двигунів

Як повідомляв УНІАН, 8 січня, в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі дев'ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадян Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. До Ірану вже прибула група українських експертів.