REUTERS

Голова Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде заявляє, що дані з бортових самописців, так званих "чорних скриньок", покажуть справжню причину катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» поблизу аеропорту імені Імама Хомейні.

Читайте такожУряд рекомендував британцям не відвідувати Іран після появи інформації про збиття літака МАУ ракетою

Про це повідомляє американський телеканал CNN. Зокрема, Абедзаде на прес-конференції в Тегерані заявив, що будь-які припущення збиття українського літака ракетою не мають вважатися вагомими до аналізу "чорних скриньок" літака.

Відео дня

Він знову повторив позицію Ірану, що літак не був збитий ракетою.

Також Абедзаде звернув увагу на факт, що Іран запросив усіх міжнародних партнерів взяти участь у розслідуванні, що, за його словами, свідчить про готовність Тегерану до прозорого розслідування і впевненості іранської сторони у професіоналізмі здійснюваних кроків.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.