За словами Пристайка, Україна прагне встановити істину / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко коментуючи твердження ряду Західних країн, що український літак в Ірані збила ракета, заявив, що в Україні не відкидають жодної версії.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Офісі президента.

Читайте такожУкраїнські фахівці в Ірані отримали доступ до "чорних скриньок" літака МАУ - ПристайкоЗокрема, його запитали, чи поділяє Україна думку США стосовно збиття українського літака двома ракетами іранської системи протиракетної оборони.

Відео дня

«Ми як ніхто, Україна, яка втратила наш літак, втратила наш екіпаж, втратила людей, несемо пряму відповідальність за кожне сказане слово, і ми не відкидаємо жодної версії. Ми не шукаємо більш простого або більш дипломатичного шляху. Ми зараз хочемо встановити істину, і для цього ми хочемо, наприклад, створити міжнародну коаліцію, яка буде займатись розслідуванням», - заявив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних