Разумков заявив, що законопроект про медіа доопрацюють з урахуванням думки журналістів / Фото УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що законопроект про медіа (№2693), викликав багато дискусій, буде доопрацьовуватися.

Читайте такожУряд нікуди не йде і продовжуватиме працювати - Гончарук

Як передає кореспондент УНІАН, про це Разумков сказав сьогодні на брифінгу в Одесі, відповідаючи на питання журналістів про те, коли він очікує голосування за законопроект про медіа, який за викликав багато негативних відгуків

Відео дня

«Станом на сьогодні дійсно багато палких дискусій. Я думаю, що цей законопроект буде доопрацьовуватися, в тому числі з урахуванням думки журналістської спільноти. Там є і правильні речі, та речі, які потребують додаткових консультацій», - сказав Разумков.

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала у парламенті проект закону про медіа (№2693). Серед ініціаторів проекту закону – народний депутат від фракції «Слуга народу», голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Законопроект покликаний врегулювати відносини, пов'язані з розповсюдженням масової інформації, та визначає правові основи діяльності в Україні суб'єктів у сфері медіа, а також основи державного управління, регулювання і нагляду (контролю) у цій сфері.

17 січня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні цей проект закону.

Під час засідання комітету був представлений і альтернативний законопроект про медіа в Україні (№2693-1). У результаті обговорення члени комітету проголосували за рішення рекомендувати ВР прийняти в першому читанні основний законопроект – №2693.