Ця пропозиція знайшла необхідну кількість голосів \ facebook.com/ParliamentaryAssembly

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) оскаржили повноваження делегації Держдуми РФ.

Читайте такожБойова і позитивна: українська делегація приїхала на зимову сесію ПАРЄ

Відповідна пропозиція литовського депутата Емануеліса Зінгеріса отримала достатню кількість голосів під час відкриття зимової сесії Асамблеї у Страсбурзі. Трансляція засідання відбувається на сайті ПАРЄ.

Відео дня

Зінгеріс заявив, що хоче оскаржити повноваження російської делегації на правових підставах, оскільки нещодано у Росії було оголошено про намір провести референдум щодо співвідношення міжнародного права та внутрішнього законодавства РФ відповідно до Конституції Росії.

Як сказав депутат, відповідно до російських ініціатив, рішення Європейського суду з прав людини не будуть враховуватися.

Ця пропозиція знайшла необхідну кількість голосів від не менш як 5 країн-делегацій у ПАРЄ.

Головуючий на засіданні депутат від Латвії Борис Цилевич повідомив, що повноваження російської делегації оскаржені без дебатів, і тепер Моніторинговий комітет має підготувати відповідну доповідь.

Крім того, інші депутати запропонували оскаржити повноваження делегації РФ на процедурних підставах через вибори до Держдуми в окупованому Росією Криму, проте, відповідно до міжнародного права, жителі анексованих територій мають брати участь у виборах в тій державі, якій ці території належать на законних підставах, відповідно - України. Також декілька російських депутатів - членів делегації у ПАРЄ, раніше потрапили під санкції Євросоюзу.

Ця пропозиція теж набрала необхідну кількість голосів. Тепер це питання має розглядати Процедурний комітет.