Олександр Мережко обраний віце-президентом ПАРЄ від України / facebook.com/sluganarodu.official

Голову комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народного депутата від «Слуги народу» Олександра Мережка обрано віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це у соціальній мережі Facebook повідомила заступник члена постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Євгенія Кравчук (фракція «Слуга народу»).

«Члена української делегації, представника «Слуги народу» Олександра Мережка обрано віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи!» - написала Кравчук.

Відео дня

Вона зауважила, що Мережко є доктором юридичних наук, фахівцем у галузі міжнародного права.

Читайте такожУкраїна намагається не допустити обрання представника РФ віце-президентом ПАРЄ

«Досвід викладання у США, Польщі, Індії, Азербайджані та Вірменії, знання специфіки цих країн також стане в нагоді при виконанні повноважень у рамках ПАРЄ», - переконана Кравчук.

Також вона пояснила важливість посади віце-президента. «Двадцять віце-президентів від держав-учасниць ПАРЄ обираються щороку на початку чергової сесії і залишаються на посаді до відкриття наступної сесії. Посада віце-президента є надзвичайно відповідальною, адже він за необхідності може замінити президента та головувати на засіданні Асамблеї або на дебатах (якщо не бере у них участі як доповідач). Також віце-президент автоматично входить до складу Бюро, яке керує роботою Асамблеї шляхом підготовки порядку денного сесій та визначення питань, що заслуговують бути висвітленими у доповідях», - уточнила Кравчук.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 січня, представника Бельгії Хендріка Дамса обрано новим президентом Парламентської асамблеї Ради Європи терміном на один рік.